Beeldtaal coachen is de specialiteit van een van onze professionals, Wendy Van Oppen. Hieronder geeft ze een indruk van een sessie met beeld, ofwel met de poppetjes en de kracht die hierin zit.

“Ik zette de poppetjes gewoon maar neer, omdat je me dat vroeg”, zei de vrouw die bij mij kwam. “Nee, hoor”, zei ik. Ze keek nog eens naar de poppetjes voor zich, nam het beeld goed in zich op en ik zag dat haar ademhaling versnelde. In stilte liet ik het beeld binnenkomen.
“Echt hè, hoezo staat iedereen met de rug naar mij toe? Zo zien ze me toch ook niet?”… Hardop deze vragen stellend, keek ze me aan en wist ik dat ik vragen kon stellen. “Wat betekent het voor haar, wijzend op haar volwassene, dat niemand naar haar kijkt?”. Ogen vullen zich met tranen. “Jeetje, wat stom zeg, zit ik hier te huilen door een paar stomme poppetjes”! “Hoezo vind je dat stom? Wie vindt dat stom, vraag ik al wijzend op de poppetjes?” Ze pakt de “aanpasser” op. “Zij vindt dat volgens mij stom, omdat ze zich gewoon moet aanpassen en iedereen te vriend moet houden”. “Oké”, zeg ik. We blijven beiden naar het beeld kijken en ik hoor een diepe zucht naast me. “Zou zij ook degene zijn die er voor zorgt dat ik niet gezien wordt? Ik bedoel zo’n aanpasser is natuurlijk een echte kameleon…” Ik kijk naast me en zie een vrouw die geëmotioneerd is, maar zojuist een prachtig inzicht heeft gekregen. Voor vandaag is het klaar, we praten nog wat na en maken een nieuwe afspraak.

Spelen met “stomme poppetjes”; zo mooi !

Wil je ook een sessie aanvragen?

Gentile Coaching

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.