Op vrijdag 6 april vond de maandelijks terugkerende Vitality Circle plaats. Op deze ervaringsgerichte netwerkbijeenkomst worden telkens 2 kennissessies aangeboden, inclusief een vitaal ontbijt. Het thema van die ochtend was: Hoe houd ik mijn organisatie levendig? Aan deze ochtend zijn zelfstandige professionals en mensen uit het bedrijfsleven op afgekomen. Marca de Greef van Your Life Coaching en Lonneke Jansen hebben beiden een boeiende presentatie verzorgd.

Met haar presentatie Leven vanuit verzet versus aanvaarding heeft Marca de deelnemers het werken met de Cyclus uitgelegd. Mensen werken in teams of alleen, voeren uit of managen. Soms stroomt het in de interactie tussen mensen niet lekker, of worden resultaten niet bereikt. Kan het zijn dat er onbewust saboterende factoren aan het werk zijn? Of dat er iets over het hoofd gezien wordt? Hoe kun je dit weer vlot trekken. Wat is de situatie? Zie je die helder of gekleurd?

Als voorbeeld nodigde Marca de deelnemers uit om in hun eigen leven of werksituatie te kijken waar de flow stagneert. Met de Cyclus reikte Marca ons mogelijke tools aan om deze situatie nieuw leven in te blazen. Dat roerde menig deelnemers wel. De Cyclus is een methode die je niet alleen op werkgebied kunt inzetten, maar op alle gebieden in het leven.

De Cyclus staat voor een heldere en krachtige visie op het leven. Het is een visie op persoonlijk leiderschap die uitnodigt om met nieuwe ogen te kijken naar hoe je met jezelf en met je omgeving omgaat.

Marca werkt als professional Life Coach en ondersteunt ze mensen om dichter bij zichzelf te komen met behulp van de Journey Methode in combinatie met diverse coaching technieken waaronder de Cyclus. Van het hoofd naar het hart om zo gezonder in het leven te staan.

Na een korte pauze nam Lonneke Jansen de deelnemers mee in verbinding komen met jezelf!

In haar presentatie vertelde Lonneke over haar liefde voor de harp, en hoe klank werkt op ons lichamelijke en geestelijke systeem. Lonneke heeft ons uitgelegd hoe zij haar harp inzet tijdens haar coaching sessies. Ze stemt zich tijdens sessie af op haar klant door haar klant te vragen geluid te maken. Op basis van de toon die de klant op dat moment maakt, weet zij de toon te vinden die bij die klant op dat moment van toepassing is. Met behulp van de klanken van de harp weet Lonneke het zelf genezend vermogen van de klant aan te spreken. Ook Lonneke heeft de deelnemers op een verrassende, eye openende manier weten te raken.

Lonneke Jansen is natuurgeneeskundig, energetisch therapeut en zet haar muziekinstrument de harp therapeutisch in. De harpklanken hebben een positieve werking op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen. Waar woorden tekort schieten neemt de klank het over. Lonneke hanteert de holistische visie: de behandeling is niet alleen gericht op de klachten maar op de totale mens. Lichaam, emotie en geest worden hierin als onlosmakelijke energetische eenheid beschouwd.

Een al met al boeiende, diverse ochtend met boeiende, unieke sprekers. De Vitality Circle vindt elke eerste vrijdag ochtend in de maand plaats bij Thermae 2000. Wil je er de volgende keer bij zijn? Check de agenda en geef je daar op.


Was je hierbij? Graag horen we wat je vond van deze Vitality Circle ochtend! Hulpvragen daarbij zijn bijvoorbeeld:

  • wat vond je ervan?
  • wat heb je geleerd?
  • hoe ga je ermee aan de slag?
  • wat zou jij anders doen?
  • heb je aanvullingen?
  • wat wil je zeggen tegen de mensen die er niet bij waren?

Je kunt je reactie hieronder achterlaten. Alvast bedankt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.