PreventiVIO staat in het blad AD Visie met het het artikel: Positieve Gezondheid: Focus op Veerkracht. Hierin wordt onder andere gesproken over:

In Limburg loopt men voorop bij het toepassen van positieve gezondheid. Een aantal jaar geleden is de beweging Limburg Positief Gezond gestart, ondersteund door een actiecentrum. Een van de ambassadeurs is Anita Verstappen. Zij is eigenaar van de regionale organisatie PreventiVIO, waarbij zelfstandige professionals zijn aangesloten die zich inzetten voor duurzame inzetbaarheid.

“Ik werd indertijd getriggerd door de kop ‘Zingeving maakt gezond’ in een krantenartikel”, vertelt Verstappen. “Wow, dacht ik, dat is precies de kern. Zingeving wordt door sommige mensen nog steeds als iets-spiritueels gezien, toch is dit zgn innerlijk geestesleven een koersbepaler en een essentiële intrinsieke motivator.”

Verstappen begeleidt werkgevers bij het vormgeven van een vitaliteitsbeleid. Zij hanteert daarbij een Vitascan, waarin positieve gezondheid één van de pijlers is naast onder andere werkklimaat, potentiëel en continuïteit. “Positieve gezondheid werkt preventief. Hierdoor floreren medewerkers en zijn ze meer aanwezig, wat hun productiviteit verhoogt. Voor zo’n aanpak moet vaak echt de cultuur in een organisatie worden aangepakt. Dat heeft energie en tijd nodig.”

AD visie – vakblad over mens, werk en inkomen
Verstappen raadt de werkgever aan om in te zetten op de kracht en eigen regie van medewerkers. “Het begint ermee dat de werkgever bepaalt wie hij wil zijn voor zijn medewerkers. Kijk pas als dat helder is naar positieve gezondheid. Soms hoor ik van een werkgever dat die zich niet bemoeit met de kwaliteit van het leven van medewerkers. Toch is het belangrijk om dat, binnen een veilige en verantwoorde setting, juist wel te doen. Een medewerker kan veel potentieel hebben maar als hij niet lekker in zijn vel zit, komt het er niet uit.”

#preventivio #vitaliteitinorganisaties #positievegezondheid

Een artikel uit ‘ad visie’ – vakblad over mens, werk en inkomen | augustus 2019

Anita Verstappen en haar team zijn trots op deze publicatie!
Op naar een Vitaal, positief gezonde samenleving!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.