Waarom PreventiVIO?

Organisaties kiezen voor PreventiVIO omdat er één contactpersoon is, en daarmee de lijnen kort blijven.

PreventiVIO is een krachtige regionale organisatie van zp-ers met passie. Wij zijn inzetbaar op het gebied van duurzame inzetbaarheid: Bewust Zijn Bewuste Voeding en Bewust Bewegen heeft elke zp-er zijn eigen specialiteit en kwaliteiten. Daarnaast is bevlogenheid is een kenmerk van waaruit cultuur en gedragsverandering mag ontstaan. Hiervoor biedt PreventiVIO maatwerk en ondersteunt de basis voor duurzame inzetbaarheid. Dit biedt organisaties een uitgebreid pallet aan mogelijkheden.

 1. Bewust Zijn

  Wij mensen zijn bewuste wezens. Door ons bewustzijn kunnen we allerlei ervaringen opdoen. Als er geen bewustzijn is, is er geen leven. Als er geen bewustzijn is, is het onmogelijk om zintuiglijke ervaringen op te doen in de wereld om ons heen in de vorm van zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Zonder bewustzijn zouden we geen innerlijke ervaringen hebben als denken, verbeelden, onthouden en verlangen. Ons gedrag wordt bepaald door bewustzijn en onze relaties worden bepaald door ons bewustzijn. Ben je je bewust van je zelfexpressie?

  Bewustwording is inzicht krijgen in een situatie. Beseffen dat iets je helpt, of niet. Beseffen dat bepaalde zorgen nutteloos zijn en je met sommige maar beter aan de slag kunt gaan.

 2. Verbinding

  Bevlogenheid wordt gedefinieerd als hij of zij over de juiste energie beschikt. Een bevlogen medewerker is bereid om energie in het werk te steken, is betrokken bij het werk en de organisatie, houdt vol bij uitdagingen (toewijding) en gaat op een plezierige wijze op in het werk. Het zijn vaak de enthousiaste en proactieve collega’s waarvan de positieve instelling opvalt. Zij zetten zich zichtbaar in en behalen vaak mooie resultaten. Kortom: bevlogen medewerkers werken met passie en energie waarbij zij in verbinding staan en gaan met hun talenten voor zowel zichzelf, de organisatie als de klant.

 3. Ontwikkeling & intuïtie

  Je intuïtie, je innerlijke stem, innerlijke wijsheid, zal je altijd signalen geven wanneer iets niet goed is voor je, of wanneer iets juist wél goed is voor je. Maar let op, iets wat goed is voor je hoeft niet per se leuk te zijn. En die signalen zijn meestal heel subtiel. Het kan een spontane gedachte zijn, of een ‘weten’, of een droom, een gevoel, een kleur of een gevalletje van ‘dat is nou toevallig!’.

  Nu is de vraag of je de signalen oppikt, naar luistert en uiteindelijk naar handelt. Als persoon je ontwikkelt vanuit je persoonlijke behoefte.

  Als je leeft naar je innerlijke wijsheid zul je echt gelukkig werken/leven. Zul je je voldaan en happy voelen.

 4. Drijfveren

  Drijfveren zeggen iets over jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Het is datgene wat jou beweegt om iets te doen of die keuze te maken. Het is wat jouw werkelijk beweegt. Een puur en natuurlijk proces om vanuit je ‘innerlijk vuur’ te kunnen Zijn. Maar waardoor laat jij je verleiden? Wat zijn jouw drijfveren om voor die functie en bedrijf te kiezen?

  Deze intrinsieke motivator maakt dat je het optimale uit je functioneren haalt wat hoog scoort in je persoonlijk welbevinden en werkt als blijmaker voor de gehele organisatie!

 5. Werkvermogen

  Het werkvermogen van iemand wordt bepaald door de combinatie van zijn of haar belastbaarheid in relatie tot de te verrichten beroepsmatige activiteiten. Het werkvermogen heeft betekenis voor de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van een individu…. Werkvermogen de basis van bevlogenheid!

 6. Balans in/ontspanning

  Een goede balans werk-privé gaat niet over werk en privé, maar over inspanning en ontspanning. De boog kan niet altijd gespannen staan, dan knapt het lijntje. Of dat nu in werk of privé is. Als je heel druk bent op je werk en privé ook, kun je nog zo’n mooie werk-privé balans hebben, maar ook dan is er geen sprake van een echte balans. Kijk maar naar de mantelzorgers onder ons. Tegelijkertijd als je privé in rustig vaarwater zit en wel druk bent op het werk, is het best mogelijk dat je wel goed in balans bent. 

  Bij een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning haal je zoveel mogelijk uit jezelf, zonder dat je overbelast raakt. Dit geldt zowel bij fysieke als mentale inspanning.