Waarom PreventiVIO?

PreventiVIO is een krachtige regionale organisatie van zp-ers met passie. Wij gaan voor optimale en duurzame inzetbaarheid. Op het gebied van Mindset, Voeding, Bewegen en Ontspanning heeft elke zp-er zijn eigen specialiteit en kwaliteiten. Daarnaast is bevlogenheid een kenmerk van waaruit cultuur en gedragsverandering mag ontstaan. Hiervoor biedt PreventiVIO maatwerk en ondersteunt de basis voor duurzame inzetbaarheid. Dit biedt organisaties een uitgebreid pallet aan mogelijkheden.

Organisaties kiezen voor PreventiVIO omdat er één contactpersoon is, en daarmee de lijnen kort blijven.

 1. Bewust Zijn

  Wij mensen zijn bewuste wezens. Door ons bewustzijn kunnen we allerlei ervaringen opdoen. Als er geen bewustzijn is, is er geen leven. Als er geen bewustzijn is, is het onmogelijk om zintuiglijke ervaringen op te doen in de wereld om ons heen in de vorm van zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Zonder bewustzijn zouden we geen innerlijke ervaringen hebben als denken, voelen, verbeelden en verlangen. Ons gedrag wordt bepaald door bewustzijn en onze relaties worden bepaald door ons bewustzijn. Ben je je bewust van je zelfexpressie?

  Bewustwording is inzicht krijgen in een situatie. Beseffen dat iets je helpt, of niet. Beseffen dat bepaalde zorgen nutteloos zijn en je met sommige maar beter aan de slag kunt gaan.

 2. Verbinding

  Verbinding met jezelf, met de organisatie, met de visie en missie van de organisatie en met je omgeving zorgt voor goed energie. Deze energie uit zich in bevlogenheid. Een bevlogen medewerker is bereid om deze energie in het werk te steken, is betrokken bij het werk en de organisatie, houdt vol bij uitdagingen (toewijding) en gaat op een plezierige wijze op in het werk. Het zijn vaak de enthousiaste en proactieve collega’s waarvan de positieve instelling opvalt. Zij zetten zich zichtbaar in en behalen vaak mooie resultaten. Kortom: bevlogen medewerkers werken met passie en energie waarbij zij in verbinding staan met hun talenten voor zowel zichzelf, de organisatie als ook de klant.

 3. Ontwikkeling & intuïtie

  Je intuïtie zal jou altijd signalen geven wanneer iets goed of niet goed is voor je. Echter, iets wat goed voor je is hoeft niet perse leuk te zijn. Die signalen zijn meestal heel subtiel. Het kan een spontane gedachte zijn, of een ‘weten’, of een droom, een gevoel, een kleur of een gevalletje van ‘dat is nou toevallig!’.

  Nu is de vraag of je de signalen oppikt, ernaar luistert en er uiteindelijk naar handelt. Je ontwikkelt je vanuit je persoonlijke behoefte.

  Luister naar je intuïtie ter bevordering van een leven vol werkgeluk. Dit draagt bij aan een voldaan en happy gevoel.

 4. Drijfveren

  Drijfveren zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Het is dat wat je werkelijk beweegt om iets te doen of die keuze te maken. Een puur en natuurlijk proces om vanuit je ‘innerlijk vuur’ te kunnen Zijn wie je van binnen bent. Wat zijn je drijfveren om voor die functie en/of bedrijf te kiezen?

  Deze intrinsieke motivator maakt dat je het optimale uit je functioneren haalt. Dit scoort hoog in je persoonlijk welbevinden en heeft een positieve invloed op de hele organisatie!

 5. Werkvermogen

  Je werkvermogen wordt bepaald door je belastbaarheid in relatie tot je werkzaamheden. Dit heeft gevolgen voor je duurzame inzetbaarheid en productiviteit. Werkvermogen is de basis van je bevlogenheid!

 6. Balans in/ontspanning

  Een goede balans tussen werk en privé gaat over in- en ontspanning. De boog kan niet altijd gespannen staan, want dan loop je de kans om vroeg of laat in de problemen te raken. Op welke manieren vind jij je ontspanning?

  Bij een voor jou gezonde balans tussen inspanning en ontspanning haal je zoveel mogelijk uit jezelf, zonder dat je overbelast raakt. Dit geldt zowel bij fysieke als mentale inspanning.