Marca, welke bijdrage lever jij op het gebied van vitaliteit? 

Vitaliteit gaat voor mij over een combinatie van goed in je vel zitten, goed voor jezelf zorgen, energie hebben en vertrouwen hebben. Vaak als mensen bij mij komen zitten ze niet zo lekker in hun vel. Het is even “te veel”. Het is te druk op het werk, de combinatie met thuis en het ‘gebrek’ aan ruimte voor zichzelf. Ik zet mensen weer terug in hun kracht.

Vaak rennen we door, gaan we voorbij aan wat er is. Het resultaat is er, op naar het volgende. Keer op keer zonder echt stil te staan en te erkennen hoe het voor jou is. Je bent tevreden met het resultaat of niet en je gaat door met het volgende, totdat het niet meer gaat. Vaak zie ik binnen bedrijven mensen in de “doe-modus” zitten. Het ‘even stil staan’ zit er vaak niet in.

Door in workshops mensen te laten ervaren wat het effect is hiervan ontstaat er beweging van binnenuit. Deze workshops zijn gebaseerd op “De Cyclus” een model waar het doen en niet-doen samen een geheel vormt. Een model dat op elk moment toepasbaar is.

Tevens geef ik workshops op het gebied van communicatie. Communicatie vanuit verbinding met de ander. Vanuit verbinding zodat je gehoord wordt, zodat de communicatie bijdraagt aan het doel dat je wilt behalen. Krachtiger en effectiever communiceren door bewust te worden van het effect van je eigen communicatie.  

In de leiderschapsretreats komen deze aspecten terug en gaan we nog een stap verder. Daar wordt het volledige potentieel in de ander naar boven gehaald door ruimte te creëren voor de optimale inzetbaarheid van de eigen talenten.  

Dit alles vul ik nog aan door de persoonlijke trajecten die ik met mensen individueel doe. In deze trajecten staat altijd het vrij maken van de eigen belemmeringen op het programma. Wanneer de weg wordt vrij gemaakt kun je makkelijker bewegen. Beweeg je vooruit ongeacht de weg, je laat je niet meer weerhouden.  

De Cyclus

Resultaten die ik boek met mijn cliënten:

 • Een traject bij Marca heeft weer een hoop lucht gegeven en zelfs ervoor gezorgd dat vervelende ervaringen een nieuw positief plekje kregen in mijn lijf.  
 • Nadat ik drie sessies bij Marca heb gehad ben ik duidelijk veranderd in mijn hoofd maar ook in doen en laten. Was ik voorheen nog krampachtig bezig met proberen dingen uit het verleden los te laten, nu denk ik er nauwelijks nog aan. 
 • Marca werkt op de laag van onbewuste belemmeringen en maakt  je bewust van de innerlijke oerkracht die ieder mens bezit. Haar energieke manier van werken als trainer zorgt ervoor dat wij wakker worden gehouden. 
 • Enkele weken na het coachingstraject merk ik (cliënt) dat ik veel beter in mijn vel zit en alles om me heen veel lichter ervaar. Ook van mijn omgeving krijg ik positieve reacties.

Wat zijn volgens jou signalen voor organisaties om aan de slag te gaan met aandacht voor vitaliteit

 • Onderlinge irritaties 
 • Projecten die lang duren of niet slagen 
 • Wrijving tussen collega’s onderling 
 • Stijgend ziekteverzuim 
 • Overslaan van pauzes 
 • Hoge werkdruk  
 • Belastbaarheid van medewerkers onder druk