Laura Lazzarini

“Doe de dingen waarvan je hart gaat zingen” – dat is mijn motto.
Ik ben Laura Lazzarini, business- en life coach, aandachtverstrekker. Ik help ondernemers met het uitspreken van hun droom en deze om te zetten in een heel goed plan en in keiharde acties.
Alles wat je aandacht geeft groeit, dat is de kracht van aandacht. Het realiseren van dromen en doelen kan alleen maar slagen als iedereen betrokken. hier met volle aandacht mee aan de slag gaat. Ondernemer, medewerkers en ikzelf, ieder in zijn eigen rol.
Samen gaan we aan te slag met de missie en visie van het bedrijf. De droom handen en voeten geven. Maar ook naar de missie van  de medewerkers zelf. We zoeken hun krachten, talenten en drijfveren op. Intrinsieke motivatie is immers één van de sleutels als het gaat om het realiseren van dromen en doelen. Van hieruit worden dat goeie plan en de keiharde acties beschreven.
De andere, misschien wel belangrijkste, sleutel is heel simpel, maar niet altijd makkelijk … DOEN, in actie komen, daadwerkelijk aan de slag gaan, stappen zetten. Vaak is het moment van ‘doen’, het moment dat ondernemers beslissen het zelf te kunnen. Een plan uitvoeren is toch niet moeilijk. Ze gaan zonder hulp van buitenaf, verder, hun droom achterna. En vreemd genoeg stagneert het dan ….
Want ‘doen’ is niet altijd even leuk, het kan angsten en belemmering triggeren. Daarnaast heb je, om te kunnen ’doen’, tijd nodig. Tijd bovenop je vaste werkzaamheden. Allemaal oorzaken waardoor het ‘doen’ langzaam stopt. Wat er vooral moet gebeuren, voordat je gaat ‘doen’, is keuzes maken en prioriteiten stellen, ondanks de intrinsieke motivatie en drijfveren. Ook het maken van keuzes en stellen van prioriteiten lijkt heel simpel, is heel simpel, maar het blijkt niet altijd heel makkelijk te zijn.
Het realiseren van een droom is een continu proces. Het proces start met een vertaling van de droom naar een goed plan. Op basis van dat plan, tijd te creëren door keuzes te maken en prioriteiten te stellen, ’doen’, de keiharde acties uitvoeren, en intrinsieke motivatie en drijfveren van de medewerkers. En dan je plan evalueren en bijstellen en weer doorgaan. Mijn rol in dit proces bestaat uit het creëren van een veilige omgeving waar vertrouwen en openheid heerst. Ik zorg voor helderheid, overzicht en structuur en ondersteun middels diverse workshops en brainstormen de inhoudelijke kant van het proces.
Ik werk graag vanuit de natuur, al wandelend is de natuur een spiegel. Wandelen zorgt voor rust in je hoofd, het zorgt voor nieuwe energie en focus. De beste ideeën ontstaan buiten. Dus ik zie de natuur als verlengde van mijn werkplek. Ik woon, samen met mijn man en twee puberzonen, midden in de natuur waar we een B&B runnen. Op die plek worden dromen onder woorden gebracht en worden het plan en de acties bepaald. In alle rust, buiten en met focus.
Heb jij een droom? En wil jij dat deze werkelijkheid wordt? Ik wandel graag met je mee.

Laura Lazzarini,